Koulutettu osteopaatti Tampereella

Asiantunteva, Valviran hyväksymä liikunta-alan ja osteopatian ammattilainen palveluksessasi

Olen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) hyväksymä, koulutettu osteopaatti. Pidän vastaanottoa Tampereella hoitaen kaikenikäisiä asiakkaita vauvoista iäkkäisiin henkilöihin. Tällä sivulla voit tutustua koulutukseeni ja muuhun taustaani. Käy tutustumassa myös osteopatiaan hoitomuotona sekä muuhun yritykseni toimintaan.

Polkuni kehon anatomian ja fysiologian asiantuntijaksi alkoi 15 vuotta sitten

Kipinä ihmiskehon toiminnan ja anatomian ymmärtämiseen syntyi jo noin 15 vuotta sitten. Aluksi opiskelin liikuntaneuvojaksi, sen jälkeen hierojaksi ja personal traineriksi. Kiinnostus osaamisen laajentamiseen ja ihmisten auttamiseen syvemmin vei minut osteopatian maailmaan. Opinnot halusin suorittaa Englannissa, missä ammatin historia juontaa juurensa vuosikymmenten taakse ja opettajillani oli jopa 40 vuoden kokemus alalta. Valmistuin European School of Osteopathy -yliopistosta Master of Science in Osteopathy linjalta 4 -vuoden opintojen jälkeen osteopatian maisteriksi.

Vauvojen, pienten lasten ja raskausajan osteopatia

Osteopaattina minua kiinnostavat erityisesti vauvojen ja pienten lasten hoitaminen sekä raskaudenaikaiset vaivat. Näihin osa-alueisiin sain erinomaisen opin ja kokemuksen jo koulumme lapsi- ja äitiyserityisklinikalta, jossa hoidimme äitejä ja lapsia viikoittain. Vauvoja hoitaessa jokainen päivä on erilainen, ja muokkaan hoitotilanteen aina lapsen mukaan, on hän sitten itkuinen, aktiivinen, unelias tai ehkä vierastaa.

Lisäksi minua kiehtovat ns. viskeraali osteopatia eli sisäelin osteopatia, josta esimerkkinä toiminnalliset vatsavaivat ja niiden hoitaminen osteopaattisin menetelmin.

Hoitoa, jossa voit tuntea olosi mukavaksi

Minulle on erityisen tärkeää, että asiakas voi kokea olonsa vastaanotollani mukavaksi, että heidät kohdataan sellaisena kun he ovat. Minä uskon, että kivun kautta ei päästä parhaaseen hoitotulokseen, siksi hoitotyylini onkin kehoa kuunteleva ja lempeästi ohjaan kehoa kohti terveyttä. Käytän työssäni paljon nk. epäsuoria tekniikoita, kuten kraniaalista ja biodynaamista lähetymistä. Pyrin selittämään asiat aina selkeästi ja maanläheisesti ja hakemaan syy-seuraus suhteen vaivan takana. Rakastan ammattini monimuotoisuutta, saan opiskella ja kehittää itseäni jatkuvasti. Koen, että jokainen asiakas voi opettaa minulle lisää. Koulutan itseäni säännöllisesti osallistumalla alan jatkokoulutuksiin, lukemalla alan kirjallisuutta ja tutustumalla uusiin tutkimustietoihin. Viime aikoina olen käynyt mm. raskausaikaan keskittyvissä koulutuksissa, sekä kraniaalisen ja biodynaamisen osteopatian jatkokoulutuksissa.

Tervetuloa hoitoon ja ottamaan askel kohti mukavampaa olotilaa! Ota yhteyttä, niin jutellaan tilanteestasi.

Salla Mäkinen

 • Osteopaatti, M.Ost, United Kingdom
 • Koulutettu hieroja
 • Liikuntaneuvoja
 • Personal Trainer

Jatkokoulutukset

 • Liikuta Lasta Lantiossa - Spinning Babies. Synnytyksen vaiheet taso tasolta, lantion tasapaino ja sikiön optimaalinen asento sekä asennon parantaminen Spinning babies venytysten ja liikkeiden avulla. Kouluttajina kätilöt Johanna Honkanen ja Johanna Nyyssölä
 • Biodynamic osteopathy in the cranial field - Biodynaaminen Kraniaali osteopatia - Kehon primaari hengitys ja nestekeho. Kouluttajana Werner Van Camp D.O.
 • Switzerland Osteopathic Center for Kids - Biodynaaminen osteopatia lapsille, Italia. Kouluttajana Werner Van Der Camp, D.O.
 • Biodynamic osteopathy in the cranial field - Biodynaaminen Kraniaali osteopatia - Phase2, Sveitsi. Kouluttajana Werner Van Camp D.O.
 • Moderni kiputiede ja perinteinen osteopaattinen konsepti nykyaikaisessa kliinisessä työssä - näyttöön perustuva biopsykososiaalinen lähestymistapa. Suomen Osteopaattiliiton kevätkoulutus. Kouluttajana Jorge Esteves, PhD, MA, BSc (Ost), DO.
 • An osteopathic approach to treatment of infants with togue tie - kireän kielijänteen hoitaminen osteopaattisella lähetymistavalla. Kouluttajana Didde Thorsted, D.O, M.R.O.DK, DPO.
 • Evolutionary Physiology - Fysiologiaa evoluution näkökulmasta, 1st year 1st.. Kouluttajana Maximilien Girardin D.O. mro.
 • Switzerland Osteopathic Center for Kids - Biodynaaminen osteopatia lapsille, 1st year 2nd, Sveitsi. Kouluttajana Werner Van Der Camp, D.O.
 • Evolutionary Physiology - Fysiologiaa evoluution näkökulmasta, 1st year 2nd. Kouluttajana Maximilien Girardin D.O. mro
 • Osteopathy for Children - Osteopatia Lapsille. Kouluttajana Giles Gleckhorn, D.O.
 • Biodynamic osteopathy in the cranial field - Biodynaaminen Kraniaali osteopatia - Direction of Ease. Kouluttajana Werner Van Camp D.O.
 • Aivohermot - niiden kulkureitti, tutkiminen ja hoitaminen osteopaattisesti. Kouluttajina Matti Mikkilä, D.O ja Markku Torvinen, D.O.
 • Raskausaika ja synnytyksestä palautuminen. Kouluttajina Yhdessä Palvelut.
 • Purentatoimintahäiriön ja leukanivelen hoito, hengitys. Kouluttajana Kirsi Vaalio, osteopaatti ja VoiceWell hoitaja.
 • Biodynamic osteopathy in the cranial field - Biodynaaminen Kraniaali osteopatia - A Journey to neutral - Kouluttajana Werner Van de Camp, D.O.
 • Evolutionary Physiology - Fysiologiaa evoluution näkökulmasta, 2nd year 1st, Kouluttajana Maximilien Girardin D.O. mro
 • Naisten terveys ja raskausaika -osteopaattinen lähestyminen. Suomen Osteopaattiliiton kevätkoulutus. Kouluttaja Renzo Molinari D.O MROF.

Varaa aika

Ajan voit varata soittamalla 045 145 9339 tai kätevän nettiajanvarauksen kautta.

Varaa aika netistä